“Ervaren resultaatgerichte vastgoedprofessional met empathie voor team en individu. Commercieel, financieel en analytisch ingesteld. Creatief, representatief en communicatief. Neemt verantwoording. Slagvaardige onderhandelaar. Ruime ervaring op het gebied van (retail)acquisities, directe beleggingen, investmentmanagement en assetmanagement op grote vastgoedportefeuilles”.

Johan F. Leene (1975), is opgegroeid achter de toonbank van het familiebedrijf (detailhandel/mode) waar vanuit ook de stappen in het vastgoed zijn gezet. Na een afgeronde economie studie HEAO begon hij in 2002 bij een landelijke makelaarsorganisatie (bedrijfshuisvesting) waar hij zich bezig hield met de aan-verhuur en aan – en verkoop van commercieel vastgoed. Vervolgens is de overstap gemaakt naar een in retail (centra) gespecialiseerde beheerorganisatie. In functies van Accountmanager Winkelcentra en Salesmanager was hij verantwoordelijk voor het management en de optimalisatie van vastgoedportefeuilles in opdracht van diverse pensioenfondsen en vermogende private investeerders. Daarnaast hield hij zich bezig met de acquisitie van nieuwe managementopdrachten.

In 2005 is de overstap gemaakt naar een grote gespecialiseerde particuliere belegger in A1 winkelvastgoed. In de functie van Assetmanager & Acquisitions werd hij direct rapporterend aan aandeelhouders verantwoordelijk voor de exploitatie en optimalisatie van een A1 winkelvastgoedportefeuille met een direct belegd vermogen van ruim € 300 mln. Acquisitie, optimalisatie en dispositie van winkelvastgoed en vastgoedvennootschappen alsmede initiatie en realisatie van binnenstedelijke herontwikkelingsprojecten behoorden tot de werkzaamheden. Veel kennis en ervaring is opgedaan op het gebied van acquisities, directe beleggingen, “hands on” assetmanagement, investeringsanalyses en financieringsactiviteiten.

Vanuit gedrevenheid en vertrouwen is hier een gezonde basis gelegd voor het volledig ontplooien van de zelfstandige activiteiten van MaXoz “Passie voor rendement en relatie”.